Правоохоронці оглянули триповерхову будівлю / фото hk.npu.gov.ua

На Харківщині правоохоронці затримали раніше судимого чоловіка, який напідпитку «замінував» місцевий відділ поліції.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області, зловмисником виявився раніше судимий за майнові злочини 23-річний житель селища Хотімля.

Згідно з повідомленням, 1 січня о 19:23 до поліції надійшла інформація від невідомого чоловіка про те, що Вовчанський відділ поліції замінований.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі затримали чоловіка, який вчора «замінував» залізничний вокзал і автостанцію «Привоз»

За адресою виїжджали фахівці вибухотехнічної та кінологічної служб.

Правоохоронці оглянули триповерхову будівлю. Жодних вибухових пристроїв або вибухонебезпечних речовин поліцейські не виявили.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили особу зловмисника – 23-річного хлопця.

«Як з’ясувалося, він в компанії товаришів вживав спиртні напої, а потім з мобільного подзвонив на лінію «102» та повідомив про замінування районного відділу поліції. Пояснити свої дії працівникам поліції чоловік не зміг», - йдеться у повідомленні.

Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Зараз всі обставини події встановлюються.

Нагадаємо, на початку грудня в Кривому Розі Дніпропетровської області правоохоронці затримали непрацюючого 36-річного місцевого жителя, який 6 грудня по телефону повідомив про замінування військової частини у Центрально-Міському районі.