У поїзді "Укрзалізниці" знову обірвалася полиця / фото facebook.com/garvona

У пасажирському поїзді сполученням "Хeрсон - Львів" під пасажиром, який намагався зайняти своє верхнє місце, зламалась полиця.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook співзасновник організації "Громадський контроль Укрзалізниці", депутат Міської ради Фастова Віктор Гарвона.

Читайте такожНа Тернопільщині пасажирський потяг Рахів-Київ кілька годин простояв у полі, бо ремонтники забули на шляхах обладнання

Відео дня

"У мeнe зламалась полиця. Потяг №110 Хeрсон - Львів, вагон 14", - написав він.

За словами Гарвони, на нижній полиці їхала глухоніма пасажирка, яка сильно перелякалась, проте, на щастя, травм ніхто не отримав.

"Вирячeні очі, шок. Вона була глухонімою щe до того, як полиця провалилась", - додав депутат.

Також Гарвона зазначив, що у присутності начальника поїзда та електромеханіка було складено акт та пояснення щодо інцидента.

фото facebook.com/garvona
фото facebook.com/garvona

"Намагався вилізти на свою полицю. Однак, коли я сперся рукою на полицю, вона зламалася", - вказав він у документі.

Як з’ясував електромеханік поїзда, зламався ланцюжок кріплення полиці, зокрема, "виявлено свіжий облом різьблення".

Як стало відомо, 8 січня у цьому ж поїзді, але вже в 10 вагоні, також стався обрив кріплень верхньої полиці.

"Повністю відірвався трос, який тримав полицю. Додаткових фіксаторів у полиці немає. Слава Богу, чоловік у цей момент сидів і встиг швидко зреагувати", - написала пасажирка поїзда Світлана Нездатна на сторінці в Facebook.

Як повідомляв УНІАН, 22 грудня 2018 року в поїзді «Київ-Рахів» жінка дістала важкі травми через падіння на неї верхньої полиці з пасажиркою.

Тоді заступник директора департаменту пасажирських перевезень «Укрзалізниці» Олександр Красноштан відповів, що полиця начебто була справною, а інцидент міг статись «через необережність пасажира».