Ілюстрація REUTERS

У Києві водій маршрутки вдарив кулаком в обличчя пенсіонера через пільговий проїзд. Інцидент трапився наприкінці січня в маршрутному автобусі, який проїжджав на Печерській площі.

Про це повідомляє "Страна", посилаючись на власні поінформовані джерела у МВС.

Читайте такожВодії двох маршруток побилися на очах пасажирів (відео)

Відео дня

До поліції звернувся пенсіонер із заявою про побої, водієм маршрутного таксі N 444, що курсує за маршрутом "Арсенальна площа-вулиця Метрологічна". Він розповів, що підсів в автобус на Печерській площі вранці, проте водій не побажав його везти безкоштовно і почав виставляти з автобуса. У результаті конфлікту, за інформацією пасажирів і самого потерпілого, водій маршрутки вдарив його кулаком в обличчя та вигнав з автобуса. Потерпілий викликав поліцію і написав заяву про побої.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом легких тілесних ушкоджень-1 ч. ст. 125 КК України. Потерпілого пенсіонера відправили на огляд. Якщо виявиться, що травми у нього більш серйозні, справу перекваліфікують на ч. 1 ст. 122 КК України ("Заподіяння побоїв середньої тяжкості"). І якщо за ч. 1 ст. 125 КК водію-забіяці максимум загрожують виправні роботи до 1 року, то за 122 КК - покарання до 3 років позбавлення волі.

Маршрутник стверджує що чоловік сам затіяв бійку та він лише оборонявся. Зараз поліція опитує свідків конфлікту, щоб встановити, як було насправді.

Раніше в Мелітополі Запорізької області водій маршрутки відмовився безкоштовно везти ветерана АТО.