У Запорізькій області затримано злочинну групу, що займалася розбоями в різних регіонах України.

Про це УНІАН повідомили у відділі комунікацій Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

Сьогодні, 12 лютого, відразу після скоєння злочину в селі Комишуватка Приморського району Запорізької області поліцейські знешкодили злочинну групу, яка вчиняла корисливо-насильницькі злочини на території Запорізької області та інших регіонів України.

Читайте такожУ Києві поліція затримала двох іноземців за розбійні напади на жінок

«Поліцейськими встановлено, що члени злочинної групи пересувалися автомобілем «Фольксваген». До складу групи входило п'ятеро осіб. Організатор - житель Миколаївської області 1983 р.н., члени групи - всі раніше неодноразово засуджені: двоє жителів Миколаївської області 1964 і 1983 р.р.н, житель міста Києва 1964 р.н. і житель Запорізької області 1986 р.н.», - повідомили в поліції.

Зловмисники у селі Комишуватка проникли в будинок місцевого жителя 1987 р.н., погрожуючи зброєю, зв'язали його і заволоділи грошовими коштами, гаджетами і ювелірними виробами. Після чого намагалися втекти, але були затримані поліцейськими. Під час затримання було вилучено речові докази.

Відео: Поліція Запоріжжя

Триває розслідування кримінального провадження, відкритого за ознаками ч.3 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На даний час членів злочинної групи перевіряють на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Запорізької області та інших регіонів України.

Раніше УНІАН повідомляв, що на Київщині правоохоронці затримали сімох учасників банди, які під прикриттям очільника однієї із селищних рад Київської області займалися розбоями та вимаганням неіснуючих боргів.