Нині тривають слідчі дії / скріншот

У Генеральному штабі відзвітували про те, що ліквідували загрозу на складах боєприпасів поблизу Цвітохи у Хмельницькій області.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

За деякою інформацією, склади на одному з найбільших в Україні арсеналів боєприпасів навіть встигли загорітися, але в Генеральному штабі це спростовують.

Кажуть, що підпал відвернули, загрозу ліквідували, і нині тривають слідчі дії.

Зазначається, що саме зараз йде реконструкція арсеналу на Хмельниччині - планується звести 37 надсучасних ангарів для зберігання боєприпасів із безпрецедентною системою захисту.

Читайте такожНа полігоні у Київській області стався вибух: постраждало двоє військових

Як повідомляв УНІАН, уночі 9 жовтня на території 6-го арсеналу Міноборони поблизу смт Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області сталися вибухи, що спричинили пожежу.

З прилеглих територій було евакуйовано понад 12,5 тис. осіб, закрито повітряний простір в радіусі 30 км, призупинено рух залізничного та автомобільного транспорту.

За фактом вибухів на арсеналі відкриті два кримінальні провадження – за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану) та за ст. 113 (диверсія) КК України. Для подолання наслідків вибухів на військовому арсеналі уряд виділив 100 млн грн.

24 жовтня було оголошено про повну ліквідацію пожежі на військових складах, відновлено рух автомобільного та залізничного транспорту, відкрито повітряний простір.

13 грудня на території військового арсеналу розпочалися роботи з утилізації боєприпасів.