Спочатку чоловік вкрав у пенсіонерки 500 гривень / фото dnepr24.com.ua

У селі Армашовка Ширяївського району Одеської області засуджений, який перебуває у виправному центрі за розбій, жорстоко побив і намагався спалити живцем місцеву жительку.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, чоловік, 1988 року народження, перебуває в розташованому у селі Ширяївському виправному центрі №111 Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції України.

До цього виправного закладу він прибув восени минулого року після винесення вироку за вчинення розбійного нападу.

Відео дня

Режим цієї установи передбачає обмеження волі – ув’язненим заборонено залишати певну зону, але територією населеного пункту у разі дотримання певних умов їм дозволено пересуватися.

Як повідомив представник главку, спочатку чоловік вкрав у пенсіонерки 500 грн, через що вона поскаржилася керівництву виправного центру. Наступного дня зловмисник увірвався у приватне житло потерпілої, сильно побив і підпалив приміщення.

Читайте такожНа Черніговщині чоловік намагався спалити дружину і її подругу

Побитій жінці вдалося доповзти до виходу і покликати на допомогу сусідів, які її врятували. На даний час вона перебуває у районній лікарні, куди була доставлена в стані середньої тяжкості.

Представник главку не зміг уточнити, коли саме стався злочин. Він зазначив, що це «відбулося недавно, а запобіжний захід підозрюваному Анатолію Цуркану мають обрати сьогодні, 28 березня».

Відкрито два кримінальні провадження: за ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) і ст. 15, ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Довідка УНІАН. Перше поселення ув’язнених з'явилося в Ширяєвському районі Одеської області у серпні 1983 року. Приблизно за рік був підписаний акт про передачу колишнього радгоспу імені Орджонікідзе Одеського тресту м'ясо-молочних радгоспів в управління МВС УРСР, якому тоді підпорядковувався департамент з виконання покарань.

Заклад отримав статус колонії-поселення «Південь-311/111». У 2004 році поселення перейменували на Ширяївський виправний центр № 111 управління Держдепартаменту України з питань виконання покарання в Одеській області. Режим тут відрізняється від інших пенітенціарних закладів. Засуджені проживають в гуртожитках, по житловій території їм дозволено пересуватися.