У столиці в день голосування на виборах президента поліцейські розпочали два кримінальних провадження та склали 4 адмінпротоколи щодо порушень виборчого законодавства.

Читайте такожМолодики спортивної зовнішності покинули площу біля будівлі ЦВК, залишивши після себе недоїдки (відео)

Про це повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, підсумовуючи результати роботи правоохоронців у день голосування, інформує Відділ комунікації столичної поліції.

Загалом у день виборів столична поліція зареєструвала 232 повідомлення про порушення, які стосувалися виборчого процесу. Сладено 4 адміністративних протоколи (на трьох членів ДВК та виборця, який прийшов на дільницю у нетверезому стані) і розпочато 2 кримінальних провадження.

«Кримінальні провадження розслідуються за фактом викрадення бюлетеня та за фактом використання ручок, чорнила яких через деякий час зникали», - зазначив Крищенко.

Крім того, упродовж дня вибухотехніки перевіряли приміщення на виявлення підозрілих предметів. У результаті жодних небезпечних речовин знайдено.

Крищенко наголосив, що і поліцейські, і бійці Нацгвардії та співробітники Державної служби надзвичайних ситуацій впоралися із завданнями щодо належного забезпечення виборчого процесу.

Як повідомляв УНІАН, у день голосування на виборах президента до охорони правопорядку на виборчих дільницях було залучено близько 6 тисяч поліцейських.