Внаслідок вибуху пошкоджено дах будинку / фото: ГУ Нацполіції Рівненської області

У Рівному вночі 10 жовтня на дах будинку депутата Рівненської міськради, начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Юрія Осіпчука невідомі кинули гранату.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі комунікації Головного управління Нацполіції у Рівненській області, наразі встановлено, що вибухнула граната «РГД 5».

Внаслідок вибуху пошкоджено металеву покрівлю даху.

Відео дня

Прес-служба Рівненського міського осередку ВО «Свобода», керівником якого є Осіпчук, також розповсюдила його коментар з цього приводу.

«Очевидно, що ці дії – це спосіб залякати мене та мою родину. У першу чергу пов’язую події із власною політичною та професійною діяльністю, однак такі ниці спроби тиску жодним чином не змусять змінити принципову та послідовну націоналістичну позицію», - зазначає Осіпчук.

Наразі за цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Поліцейські встановлюють усі обставини події та осіб, причетних до злочину.