Слідство встановило, що смерть дівчинки настала через неналежне виконання медиками їхніх обов’язків / фото: newsru.co.il

В Одесі оголошено про підозру двом медикам, через недбалість яких померла 11-річна жителька міста Подільськ Одеської області.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, трагічна подія сталася у 2015 році в одній із лікарень Одеси.

Читайте такожВ Одеській області в піщаному кар'єрі знайшли тіло розстріляного чоловіка

Відео дня

За цим фактом у Подільському відділі поліції було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків) Кримінального кодексу України.

У рамках провадження проведено низку експертиз, опитано медичний персонал та родичів померлої дівчинки.

«Вжито інших заходів щодо всебічного, об'єктивного і неупередженого вивчення обставин трагічної події та встановлення причетних до неї осіб», - сказано в повідомленні.

Зібрана доказова база підтвердила, що смерть дівчинки настала через неналежне виконання медичними працівниками професійних обов'язків. На підставі цього двом лікарям оголосили про підозру у вчиненні кримінального злочину. Найближчим часом обвинувальний акт і матеріали провадження будуть спрямовані до суду.

Їм загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв УНІАН, у місті Біляївка Одеської області затримано двох підлітків, яких підозрюють у вбивстві безпритульного заради розваги.