Підлітки закидали безпритульного камінням і палицями та залишили помирати / фото УНІАН

У місті Біляївка Одеської області затримано двох підлітків, яких підозрюють у вбивстві безпритульного заради розваги.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, цього тижня в сквері біля насосної станції було виявлено тіло невідомого чоловіка з ознаками насильства.

Згідно з висновком лікарів, його смерть наступила в результаті перелому черепа. Поліцейські встановили особу загиблого – він виявився місцевим безпритульним.

Відео дня

Як зазначається, правоохоронці переглянули записи з камер відеоспостереження, опитали можливих свідків події, відпрацювали всіх, хто міг бути причетний до злочину.

У результаті, поліцейські встановили підозрюваних, які жорстоко розправилися з 56-річним чоловіком – двох 12-річних підлітків.

«Гуляючи ввечері на вулиці, вони побачили, як той риється в сміттєвому баку, і вирішили «пожартувати». Деякий час підлітки переслідували постраждалого, закидаючи його камінням і палицями, а коли він, закривавлений, упав, залишили його», - розповіли в главку.

Під час санкціонованого обшуку за місцями проживання неповнолітніх поліцейські вилучили одяг, в якому підозрювані були в день убивства. На цих речах - кров.

Встановлено, що ці підлітки виховуються в неблагополучних сім'ях, які перебувають на обліку в соціальних службах. Їхні батьки неодноразово притягувались до адміністративної відповідальності за неналежне виховання дітей.

За фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Як відзначили в поліції, враховуючи, що зловмисники не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, вирішуватиметься питання про застосування до них примусових заходів виховного характеру.