фото ssu.gov.ua

У Дніпрі підозрюваний у створенні конвертаційного центру під час втечі від правоохоронців пошкодив 10 автомобілів.

Як повідомляє прес-центр СБУ, оперативники спецслужби встановили, що організатори конвертаційного центру надавали замовникам «послуги» із переведення коштів у готівку через здійснення фіктивних фінансово-господарських операцій.

Конвертцентр також забезпечував штучну мінімізацію податкових платежів до бюджету.

Відео дня

Серед «клієнтів» зловмисників було понад 20 комерційних структур реального сектору економіки та кілька державних та комунальних підприємств.

Читайте такожУ Львові викрили конвертцентр з щомісячним обігом у понад півмільярда гривень (фото)

Правоохоронці, згідно з санкцією суду, розпочали проведення обшуків в офісному приміщенні, квартирах та автомобілях, що належать фігурантам справи. Один з організаторів конвертцентру під час обшуку в автомобілі намагався чинити опір та втекти від правоохоронців. Його було зупинено, проте він встиг пошкодити майже 10 приватних автівок. Під час затримання чоловік намагався погрожувати «оперативникам» неіснуючими зв’язками у правоохоронних органах.

У машині зловмисника співробітники СБУ виявили понад 2,1 млн грн, отриманих від протиправної діяльності. В офісних приміщеннях центру правоохоронці вилучили валюту у сумі понад 1 млн у гривневому еквіваленті, документацію та печатки, які підтверджують організацію оборудки.

фото ssu.gov.ua

У межах кримінального провадження слідчими Управління СБУ в Дніпропетровській області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, продовжується слідство за ст. 366. 358 та 212 Кримінального кодексу України.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Києві співробітники Служби безпеки України припинили діяльність конвертаційного центру із загальним обігом понад 1 мільярд гривень на рік.