Мер закликав містян бути свідомими / фото: УНІАН

Мер Тернополя Сергій Надал закликав містян бути більш свідомими і припинити масово збиратися на пікніки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні міський голова вів мову в прямому ефірі «УХ-радіо», коментуючи вчорашній масовий виїзд тернополян на шашлики в районі міського пляжу, а також приміського села Біла.

При цьому він пояснив, що штрафувати за подібне порушення карантину ні поліція, ні муніципальна інспекція наразі не можуть через брак повноважень.

Відео дня

«Шашлики, відпочинок з друзями – це нормальне людське бажання. Але це і підвищений ризик заразитися коронавірусом. На пляж, де зібралися люди, виїжджали підрозділи поліції, пропонували їм розійтися. Штрафувати за це не можемо. Бо у Україні не введено надзвичайний стан, пересуватися не заборонено. Ми закликаємо не збиратися разом у час карантину, але це носить рекомендаційний характер. Наразі в місті за порушення карантину складали лише протоколи щодо перевізників та підприємців, які попри заборони продовжували торгівлю. Ніхто не складає штрафів на людей. Ми радимо, рекомендуємо менше входити на вулицю, але штрафів за таке немає. Напевне, люди не зовсім усвідомлюють небезпеку. Зараз надія тільки на свідомість людей», – сказав Надал.

Як передає кореспондент УНІАН, учора на пляжі біля озера зібралося багато компаній на пікніки, загалом біля пляжу можна було побачити одночасно понад 50 автомобілів.

Ввечері тернополяни почали викладати у «Фейсбуці» відео, на якому видно, скільки людей не дотримуються карантину. В коментарях більшість дописувачів засудила поведінку відпочивальників, які наражають на небезпеку себе, а згодом можуть стати загрозою для інших жителів міста. Тернополяни наголошували, що за таке необхідно штрафувати.