фото УНІАН

У п’яти регіонах України відкрито 8 кримінальних проваджень за фактами порушення правопорядку 8 і 9 травня. Як повідомили у Департаменті комунікації Національної поліції України, про це на відомчій відеоселекторній нараді сказав заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич.

За його словами, загалом на території України 8 та 9 травня за ініціативою органів державної влади та місцевого самоврядування відбулося понад 2 тис. масових заходів, в яких взяли участь близько 700 тисяч громадян.

Безпеку та порядок під час вказаних заходів забезпечували понад 30 тис. поліцейських та 3,5 тис. військовослужбовців Національної гвардії, додав Фацевич.

Відео дня

Читайте такожЯк в Україні відзначили День перемоги (фоторепортаж)

«В цілому заходи в державі проходили спокійно, вполовину менш активно, ніж у попередні роки. Про це свідчить незначна кількість учасників акцій у більшості регіонів, набагато менше конфліктних ситуацій, і в результаті, затриманих громадян, мінімальна кількість травмованих», – сказав він.

Заступник голови Нацполіції додав, що за різноманітні правопорушення до відділків поліції «були запрошені 89 осіб». Крім того, додав він, «поліцейськими у п’яти регіонах держави відкрито 8 кримінальних проваджень».