У Києві затримали чоловіка, який прямував на акцію під Верховною Радою зі зброєю. Як повідомляє Відділ комунікації поліції Києва, у зловмисника вилучили гвинтівку із оптичним прицілом, пістолет і ніж.

Відео дня

Надати пояснення та назвати свої анкетні дані чоловік відмовився. Його доставили до управління поліції для встановлення його особи та проведення першочергових слідчих дій.

Як повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко, особу чоловіка встановили.

«Це житель Одеської області, 1993 року народження. Пояснив, що зброю придбав на Одещині кілька днів тому. З якою метою він приїхав до Києва і чому зі зброєю прибув на Грушевського, буде встановлено під час слідства. Зброю відправимо на експертизу», - сказав Крищенко.

Читайте такожПід стінами Ради зібралося близько 300 протестувальників та 2 тисячі правоохоронців - МВС

В ефірі телеканалу "112 Україна" Крищенко також уточнив, що виявлений у затриманого пістолет типу "Флобер" призначений для відстрілу гумових куль. Також у чоловіка були знайдені відповідні патрони і радіостанція. Гвинтівку правоохоронці ще перевіряють.

За словами Крищенка, учасники акції біля Ради спокійно і з розумінням поставилися до затримання озброєного чоловіка.

Начальник столичної поліції також зазначив, що на даний момент ситуація в наметовому містечку на вулиці Грушевського спокійна. Правопорядок охороняють тисяча правоохоронців, а в наметовому містечку перебувають близько 250-300 активістів.

Як повідомляв УНІАН, біля Верховної Ради України 17 жовтня розпочалася акція, учасники якої вимагають скасувати депутатську недоторканність, створити Антикорупційний суд і змінити виборче законодавство. Активісти розбили там наметове містечко.

Читайте такожСутички під Радою: поліцейський отримав травму голови, його відвезла "швидка" (фото)

Учора, 20 жовтня, протест частково згорнули. Під Радою залишаються тільки прибічники екс-глави Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі та нардепа від "Самопомочі" Семена Семенченка.