Вбивство сталося в районі "Академмістечка" / фото Нацполіція

У Києві жорстоко вбили 33-річного чоловіка, щоб заволодіти його майном.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Києва, вчора близько 10-ї години до поліції Києва надійшло повідомлення про виявлення тіла чоловіка біля водойми в районі «Академмістечка».

Читайте такожУ Києві невідомий викрав дівчину, його затримували з гонитвою - соцмережі (фото)

Відео дня

За викликом виїхали слідчо-оперативні групи Головного та районного управлінь поліції, працівники карного розшуку, кінолог та судово-медичний експерт. На місці події правоохоронці виявили закривавлений труп чоловіка з перерізаним горлом та численними ножовими пораненнями по всьому тілу.

Як повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, при собі у потерпілого не було жодних документів, тому поліція одразу почала встановлювати його особу. «Менш ніж за годину ми володіли всіма його анкетними даними та почали вивчати коло спілкування», - прокоментував він.

Проаналізувавши отриману інформацію, оперативники вийшли на слід підозрюваних у вбивстві.

«У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники кримінальної поліції протягом трьох годин встановили осіб, які можуть бути причетні до скоєння цього злочину. Їх затримали в Києво-Святошинському районі із залученням співробітників спецпідрозділу поліції. Зловмисниками виявилися уродженці Дніпропетровської та Херсонської областей, 1989 та 1990 років народження», - повідомив Крищенко.

За його словами, у ході проведення першочергових слідчих дій та обшуків за місцем мешкання затриманих вилучили численні речові докази, речі потерпілого та інші предмети, які можуть вказувати на їх причетність до скоєння цього злочину.

За телефон вбитого зловмисники отримали 15 тисяч гривень / фото Нацполіція

У ході досудового розслідування уже встановлено, що зловмисники запросили знайомого на прогулянку до лісу, а щоби безперешкодно заволодіти його майном, напоїли снодійним. Зрозумівши, що воно не подіяло, жорстоко розправилися з ним та відібрали особисті речі. Мобільний телефон вони здали в ломбард, за що отримали 15 тис. грн.

Наразі обоє затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За даним фактом слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за п. 6 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України.

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 8 слідчі готують затриманим повідомлення про підозру. Найближчим часом суд обиратиме їм запобіжний захід. Фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Вас також можуть зацікавити новини: