Микола Кузів і Сергій Сулима / facebook.com/anton.gerashchenko.7

Адвокат жінки, яку у відділенні поліції зґвалтували й побили поліцейські із Кагарлика на Київщині, розповів деякі подробиці інциденту.

Як повідомив адвокат Євген Мельниченко на сторінці в Facebook, дівчину до відділку поліції привіз її сусід нібито на допит з приводу пограбувань у селі.

"23 травня 2020 року, у суботу, сусід привіз дівчину ніби на виклик у поліцію, де її чекав "дядя Коля", начальник кримінального розшуку відділу поліції Кагарлика. Сусід зараз у розшуку, в нього троє дітей, розлучений, 39 років", - розповів адвокат.

Відео дня

За його словами, у відділку на потерпілу чекали поліцейські Микола Кузів і Сергій Сулима у нетверезому стані.

"У відділі поліції потерпілу чекав п'яний дядя Коля та Сірожа - працівники поліції. Цей дядя Коля раніше домагався потерпілу і говорив їй "будеш давати, коли я скажу, поняла". Далі потерпілу почали бити та гвалтувати. До 4 ранку із семи вечора. Вона плакала, просилась. Втрачала свідомість. А її били, душили, гвалтували неодноразово у чотирьох кабінетах. При цьому поліцейські пили алкоголь, вживали наркотики, та примушували пити потерпілу. Це була помста дяді Колі, що дівчина не пішла на те, щоб добровільно мати стосунки із ним. Ґвалтував підлеглий Сірожа, а дядя Коля душив і бив...", - розповів Мельниченко.

Читайте такожЗґвалтування жінки поліцейськими: мешканець Кагарлика розповів і про інші злочини копів

Також він додав, що у потерпілої є 5-річна донька, яка хвора на ДЦП.

Як повідомляв УНІАН, 26 травня Голосіївський районний суд Києва взяв під варту без права внесення застави двох поліцейських із Кагарлика, підозрюваних у зґвалтуванні й побитті жінки у відділенні поліції.

24 травня до лікарні звернулася жінка 1994 року народження із заявою про побиття та зґвалтування. За її словами, до цього причетні співробітники поліції Кагарлика.

Голова Нацполіції Ігор Клименко звільнив цих поліцейських, а також відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділення та ухвалив рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу цього відділення.

Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань.

Заарештовані підозрюються у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством, і зґвалтуванні. У разі доведення вини правоохоронців у вчиненні цього злочину, їм загрожує покарання до 12 років позбавлення волі.