За словами міністра, через повені загинули троє людей / фото ДСНС

Гостра фаза ліквідації наслідків паводків на Заході України триватиме щонайменше десять діб.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", інформує Цензор.НЕТ.

За його словами, МВС перекинуло туди всі можливі сили – техніку і особовий склад Нацполіції, рятувальників ДСНС і Нацгвардії, а також авіацію МВС - чотири вертольоти і два літаки.

Відео дня

"Сьогодні, на щастя, такої страшної повені, як три дні тому, вже немає. Вода сходить. Однак цю повінь ми оцінюємо масштабніше, ніж у 2008 році", - сказав він.

Читайте такожПаводки на Західній Україні знищили 22 тисячі присадибних господарств - Аваков

За словами міністра, через повені загинули троє людей. Ще дві-три людини зникли безвісти.

"У 2008 році було 38 осіб. Чому так сталося? Чому ми маємо не такі важкі наслідки з точки зору загиблих людей? Вчасно послали сигнал, що не потрібно вибиратися. Коли потрібно, ми забирали їх вертольотами. Вчора, наприклад, двох породіль вивезли, і постійно туди везуть воду, забирають хворих... Поганий момент був з підтопленням лікарні в Галичі, де довелося евакуювати лікарню, в якій лікувалися хворі на коронавірус. Хворих довелося евакуювати за спеціальною процедурою до Івано-Франківської лікарні", - розповів Аваков.

Як повідомляв УНІАН, інтенсивні опади протягом 22-24 червня призвели до ускладнення паводкової ситуації в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Тернопільській областях. Жертвами негоди стали три людини, в Івано-Франківській області. В результаті сильних дощів у західних областях України було підтоплено понад 300 населених пунктів.