Печерський райсуд Києва заарештував трьох фігурантів у справі Гринкевича / фото УНІАН

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід трьом фігурантам у справі про постачання неякісного одягу для ЗСУ, відомої як справа Гринкевичів.  Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора України.

"За клопотаннями Офісу Генерального прокурора Печерський районний суд столиці обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою трьом підозрюваним у кримінальному провадженні щодо постачання неякісного одягу для ЗСУ на майже 1 млрд гривень", – йдеться у повідомленні

Зазначається, що у якості альтернативи суд визначив можливість внесення застави у розмірі понад 500 мільйонів гривень для кожного з них. Строк дії ухвал – до 16.03.2024 року.

Відео дня

Ще один – четвертий – учасник злочинної схеми перебуває під вартою з 29 грудня 2023 року. Пʼятого оголошено в розшук, уточнили в ОГП. 

"Їм інкримінують створення злочинної організації та участь у ній, а також шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах (ч.ч. 1,2 ст. 255, ч  5 ст. 190 КК України)", – додали в прокуратурі.

Джерела "РБК-Україна" стверджують, що серед заарештованих – Володимир Тимків та Андрій Колотило.

Справа Гринкевичів: основне

29 грудня 2023 року львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича затримали при спробі дати хабар у розмірі 500 тисяч доларів одному з керівників слідчого управління ДБР. Гроші він пропонував за зняття арешту з майна підконтрольних йому компаній, накладеного в рамках кримінального провадження. 

Відомо, що компанії цього бізнесмена є одним із найбільших постачальників Міноборони – він отримав 23 тендери на постачання одягу армії на понад 1,5 млрд грн. Багато угод так і не виконано, виконано частково або за завищеними цінами. Сума збитків може перевищувати 1 млрд грн.

11 січня Держбюро розслідувань заявило, що майно сімʼї Гринкевичів та компаній, підконтрольних бізнесмену було арештовано. Водночас в Міноборони повідомили, що розривають усі договори із цими компаніями. Згодом оборонне відомство звернулося до ДБР, аби міністерство визнали потерпілою стороною в цій справі.

Вас також можуть зацікавити новини: