Інцидент стався по вул. Соломії Крушельницької, 1/5 / фото УНІАН

РНБО проведе всебічне розслідування вибуху у десятиповерховому житловому будинку у Дарницькому районі по вул. Соломії Крушельницької, 1/5, внаслідок якого загинули люди.

Про це повідомив журналістам Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, який перебуває на місці події.

Глава держави, сказав Секретар РНБО України, в повному обсязі поінформований про стан справ.

Відео дня

Очільник МВС Арсен Аваков заявив, що правоохоронці розглядають дві робочі версії вибуху багатоповерхівки: вибух газу або вибуховий пристрій.

Читайте такожВибух у Києві: у ДСНС надали оперативну інформацію

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 червня, о 10:00 стався вибух будинку в Києві. Попередньо вибухнула газоповітряна суміш у дев’ятиповерховому житловому будинку за адресою: вул. Соломії Крушельницької, 1/5. Внаслідок вибуху зруйновано міжповерхові перекриття 4, 5, 6, 7 та 8 поверхів. Серед версій вибуху розглядають, зокрема, вибух газу або вибухового пристрою.

Подію кваліфіковано за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що в зруйнованій частині будинку мешкали понад 100 людей. Для розселення мешканців встановлюються намети. Крім того, частину постраждалих поселять в інтернаті, який розташований на Харківському шосе, 121/3 та забезпечать харчуванням.