Мешканців зруйнованого будинку на Позняках поселять у школі для дітей з порушеннями розвитку / фото УНІАН

За адресою, куди тимчасово поселять мешканців зруйнованої вибухом багатоповерхівки на столичних Позняках, розташована школа для дітей з порушеннями розвитку, які зараз перебувають на канікулах, заклад зможе прийняти близько 50-70 людей.

Київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що мешканців будинку № 1/5 на вулиці Соломії Крушельницької поселять в інтернаті, який розташований на Харківському шосе, 121/З.

УНІАН з’ясував, що знаходиться за цією адресою та поблизу.

Відео дня

"Так, до нас будуть поселяти, але ще нікого нема, ми тільки чекаємо на автобус. Близько 100 людей ми навряд чи розмістимо, але близько 50-70 людей ми будемо намагатись розмістити. Раніше це був інтернат, розрахований на дітей-сиріт, але одна річ - дітей поселяти, а інша річ - дорослих. Дітей наразі немає у приміщенні. Зараз це вже школа для дітей з порушеннями розвитку. Зараз період канікул, тому тут нікого абсолютно немає, корпус пустий, але його можна використовувати, він жилий, тут є ліжка", - повідомив кореспонденту УНІАН представник інтернату.

Читайте також"Київгаз" підтвердив, що нещодавно знімав лічильники у зруйнованому вибухом будинку

За сусідньою адресою - Харківське шосе, 121 розташована Київська міська клінічна лікарня № 1, яка обслуговує більш як 500 тисяч населення, а також дитяча поліклініка № 2, районний пологовий будинок і травмпункт, Міжнародний медичний коледж та Київський міський хірургічний діабетичний центр.

Ці медичні заклади не входять до переліку опорних лікарень для лікування COVID-19.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 червня, о 10:00 стався вибух будинку в Києві. Попередньо вибухнула газоповітряна суміш у дев’ятиповерховому житловому будинку за адресою: вул. Соломії Крушельницької, 1/5. Внаслідок вибуху зруйновано міжповерхові перекриття 4, 5, 6, 7 та 8 поверхів.

Київський міський голова Віталій Кличко повідомив про двох загиблих внаслідок вибуху. За даними поліції, одна людина загинула, деблокували трьох, пошуки ще трьох тривають, евакуйовано 21 людину.

Розглядаються дві версії - вибух газу або вибухівки.