ТОП 10 найбільших в історії світу страхових виплат пов'язані з масштабними трагедіями / Скріншот

За прогнозами аналітиків, щорічне збільшення страхових премій у світі складе 2,9%. Щорічні витрати людства на страхування вже наблизилися до 4,6 трильйона доларів, пише Swiss Appraisal. Найактивніше людство страхує власне життя, на що йде щорічно близько 1,9 трильйона доларів, ще понад 0,8 трильйона доларів – на медичне страхування.

Банкрутство Lehman Brothers 2007 року

Банк з активами понад 600 мільярдів доларів офіційно подав заяву про захист від банкрутства 15 вересня 2008 року. Партнери й інвестори подали до Lehman Brothers позовів на суму 1,2 трильйона доларів. 

Відео дня

Читайте такожСтрахова компанія "Інго Україна" просить українців утриматися від поїздок до Китаю через коронавірус

Ураган «Катріна»

Ураган став шостим за силою в історії погодного спостереження в Атлантичному басейні. Унаслідок стихійного лиха загинуло 1 836 осіб, а збитки склали 125 мільярдів доларів за цінами 2007 року. Сумарний розмір виплат склав 41 мільярд доларів, а загальна кількість страхових позовів – 725 тисяч.

Теракт веж-близнюків 2001 року

11 вересня 2001 року терористи скерували два літаки у вежі-близнюки Нью-Йорка, унаслідок чого загинуло понад 2 700 осіб. На момент здійснення теракту вартість будівництва будівель склала 2,3 мільярда доларів.

Загальна сума страхових виплат склала 40 мільярдів доларів. Були також виплачені страховки, що стосувалися пошкодження майна, транспорту, страхування життя, компенсації працівникам тощо.

Аварія на АЕС «Фукусіма-1»

11 березня 2011 року в Японії стався один з найпотужніших в історії землетрусів. 14-метрова хвиля цунамі затопила чотири з шести реакторів АЕС і вивела з ладу систему охолодження, що стало причиною серії вибухів та радіаційного забруднення атмосфери й морської води.

Загальна сума отриманих компенсацій сягнула 41,6 мільярда доларів. Крім того, оператору АЕС отримано 1,1 мільярда доларів страхових виплат.

Читайте такожУряд затвердив бюджет Фонду соціального страхування на 2020 рік

Вибух у порту Тяньцзинь

Два великих вибухи й пожежа знищили тисячі автомобілів, пошкодили контейнери з вантажами. Постраждали склади, майно, інфраструктура, що спричинило багатомільйонні вимоги про страхові виплати.

Загальна вартість збитків оцінюється на понад 50 мільйонів доларів. Вогонь знищив понад 4 тисячі автомобілів.

Катастрофа «CostaConcordia»

Операція з підйому затонулого круїзного лайнера Costa Concordia біля берегів італійського острова Джильо обійшлась страховим компаніям у 825 мільйонів євро. Розмір страховки склав за каско 500 мільйонів доларів. Відповідальність власника була застрахована на 3 мільярди доларів.

Титанік

На четвертий день плавання корабель наштовхнувся на величезний айсберг, який пошкодив корпус судна й став причиною його катастрофи. З корабля вдалось врятуватися тільки 711 з 2224 пасажирів. Будівництво «Титаніка» коштувало на той час 7,5 мільйонів доларів, а застрахували його на 5 мільйонів доларів . загальна сума виплат склала понад 12 мільйонів доларів.

Крадіжка персональних даних клієнтів компанії Target

Виплати клієнтам компанії вважаються найдорожчими із всіх, що були пов’язані з втратою даних. У 2013 році невідомі викрали дані 70 мільйонів покупців роздрібної мережі. Компанія втратила в обсягах продажів і вартості акцій на 61 мільйон доларів, при цьому стразові виплати склали 44 мільйонів доларів.

Читайте такожВ Україні з 1 квітня запустять електронний лікарняний

Медичне страхування Агнес Колліер

Сума, сплачена на лікування й реабілітацію Агнес Колліер вважається найбільшою страховою виплатою, пов’язаною з травмою людини.

У 2009 році 13-річна Агнес разом з матір’ю і братом потрапили у смертельну аварію, унаслідок якої її матір загинула, брат сильно постраждав, а Агнес отримала пошкодження хребта.

Дівчині вдалось відсудити у страховиків 11, 5 мільйонів доларів. Крім цього, вона до кінця життя буде отримувати по 380 тисяч доларів.

Автомобільне страхування Роуена Аткінсона

Британський комік Роуен Аткінсон («Містер Бін») застрахував свій суперкар Макларен F1 на випадок ДТП. Врізавшись у дерево, він отримав 1,49 мільйона доларів страхових виплат. Сам автомобіль актор придбав за 885 тисяч доларів.