З 2021 року компанії у фінансовій столиці Європи позбудуться можливості пропонувати послуги в ЄС \ фото УНІАН

Компанії у сфері фінансових послуг, що працюють у Великобританії, перевели близько 7,5 тис. співробітників в офіси в Євросоюзі і вивели з країни активи на суму понад 1,2 трлн фунтів стерлінгів ($1,6 трлн) перед виходом Великобританії з ЄС, при цьому подібна тенденція, ймовірно, продовжиться в найближчі тижні, вважають експерти EY.

Читайте такожВисокий суд Лондона прояснивши ситуацію з покриттям страховиками ризиків пандеміїТільки за минулий місяць компанії повідомили про переміщення приблизно 400 співробітників, йдеться в доповіді консалтингової компанії, що відстежує 222 з найбільших фінансових компаній, значна частина операцій яких знаходиться у Великобританії, передає Форіншурер.

Після того, як британці проголосували за вихід з Євросоюзу в 2016 році, фінансові компанії збільшили кількість співробітників в країнах блоку на 2,850 тис. осіб, при цьому основна частина релокацій припала на Дублін, Люксембург і Франкфурт.

Відео дня

З наступного року компанії у фінансовій столиці Європи позбудуться можливості пропонувати послуги в ЄС. Їм доведеться розраховувати на те, що блок запропонує Великобританії так звані умови еквівалентності, щоб вони змогли обслуговувати клієнтів в регіоні, на яких припадає до чверті всієї виручки в Лондоні. З урахуванням невизначеності щодо подібної перспективи компаніям доводиться нарощувати присутність в ЄС, пише Bloomberg.

Це відбувається, незважаючи на пандемію і слідуючі за нею обмеження на переміщення людей. Багато компаній все ще знаходяться "в режимі очікування", і найближчим часом можливо буде оголошено про численні нові рішення щодо переведення співробітників в ЄС.

Американський банк JPMorgan Chase в останні тижні перевів до Євросоюзу як співробітників, так і активи, Goldman Sachs планує релокацію ще 100 осіб.

У доповіді EY також наголошується, що 24 компанії у сфері фінансових послуг повідомили, що виведуть активи з Великобританії на тлі невизначеності з приводу перспектив доступу Лондона до взаємодії з блоком. 

Новини по темі