Страховий ринок України увійшов до топ лідерів / фото УНІАН Володимир Гонтар

Страховий ринок України за обсягом зібраних страхових премій у валютному еквіваленті в 2019 році, як і роком раніше, зберіг місце в ТОП-10 найбільш динамічних ринків світу.

Про це йдеться в звіт Swiss Re.

Читайте такожУ Нацбанку анонсували новий закон про страхування

Відео дня

У 2019 році український ринок ризикового страхування посів 53-е місце у світі (у 2018 році – 55-е), поліпшення показників відбулося завдяки зростанню обсягу надання страхових послуг у валютному еквіваленті на 22,1%.

Ринок страхування життя

Зростання ринку страхування життя у валютному еквіваленті на 26,5%, який у 2019 році посів 79-е місце у світі (у 2018 році – 81-е).

За словами віце-президента Ліги страхових організацій України Олександра Залєтова, за 2019 рік страхові компанії України здійснили страхові виплати населенню та підприємствам у розмірі понад 14 млрд грн., що на 12,9% більше, ніж за 2018 рік. У тому числі понад 10% відшкодовано завдяки співпраці з провідними іноземними перестраховиками та перестрахувальними брокерами з країн-членів ОЕСР (переважно зі Швейцарії, Німеччини, Польщі, Великобританії, Австрії, США, Франції та ін.).

Ринок страхування в Україні

8 вересня 2020 року в Нацбанку анонсували новий закон Про страхування.

Національний банк України 1 липня обрав переможця конкурсного відбору на посаду голови Департаменту з нагляду за страховим ринком, ним стала колишній член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Ольга Максимчук.

Верховна Рада у 2019 році прийняла закон про "Спліт", що передбачає ліквідацію Нацкомісії з держрегулювання ринків фінпослуг і поділ її функцій між НБУ і Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку. Нацбанк з 1 липня 2020 року отримав повноваження здійснювати нагляд за 1900 фінустановами, включаючи страхові та факторингові компанії, кредитні спілки, ломбарди та компанії, що надають послуги з переказу коштів.