Ілюстрація REUTERS

Національний банк України вибрав переможця конкурсного відбору на посаду голови Департаменту з нагляду за страховим ринком, ним стала колишня членкиня Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Ольга Максимчук.

Переможиця цього конкурсу була представлена ​​під час онлайн-брифінгу НБУ, присвяченого прийняттю регулятором з 1 липня повноважень з регулювання ринків небанківських фінансових послуг в рамках закону про "спліт".

Новий підрозділ створено в результаті трансформації організаційної структури Національного банку України для забезпечення ефективного виконання функцій з регулювання ринків небанківських фінансових послуг, він буде здійснювати нагляд за страховими компаніями, спеціалізованими перестраховиками і страховими посередниками.

Відео дня

Читайте такожУсі форми звітності страхових компаній в Україні після 1 липня залишаються без змін - НБУ

Ольга Максимчук має двадцятирічний досвід роботи в страховому бізнесі, у 2015-2020 роках була членом Нацкомфінпослуг.

Як повідомляв УНІАН, на посаду директора новоствореного Департаменту методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ Національного банку України за результатами відкритого відбору призначена Ольга Гурбич, яка раніше обіймала посаду члена Нацкомфінпослуг.

Верховна Рада прийняла закон про "спліт", що передбачає ліквідацію Нацкомісії з держрегулювання ринків фінпослуг і поділ її функцій між НБУ і Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку.

Зокрема, Нацбанк з 1 липня 2020 року одержав повноваження здійснювати нагляд за 1900 фінустановами, включаючи страхові та факторингові компанії, кредитні спілки, ломбарди і компанії, що надають послуги з переказу коштів.