Надзвичайний і Повноважний посол Російської Федерації в Україні Віктор ЧЕРНОМИРДІН спростував інформацію про те, що двом українським губернаторам – харківському Арсену АВАКОВУ і київському Вірі УЛЬЯНЧЕНКО – заборонено в`їзд до Росії.

Як передає кореспондент УНІАН, свій коментар з приводу інформації, що з`явилася в пресі, про те, що А.АВАКОВ нібито оголошений персоною нон-грата в Росії, В.ЧЕРНОМИРДІН дав журналістам під час перебування в Харкові, де він брав участь у відкритті Великого Слобожанського ярмарку.

«Це неправда. Я одразу можу сказати: я не знаю, хто такі чутки розпускає, і чому, по суті, туди потрапили АВАКОВ і УЛЬЯНЧЕНКО – два губернатори, і той і другий не мають ніякого відношення до цього», - сказав В.ЧЕРНОМИРДІН.

Відео дня

Хоча, зазначив посол, «є особи, так вже сталося, які небажані», підкресливши при цьому, що Росія завжди заявляла офіційно про бажання «відмовитися від цих списків». «Це непродуктивно, нічого доброго в цьому немає. Але чомусь українська сторона не йде на це. І коли останній раз були оголошені нев`їзними сюди кілька наших депутатів, і при тому один віце-спікер, який взагалі не працює в Україні, я вже ніяк не чекав», - зауважив В.ЧЕРНОМИРДІН.

«Ми одразу сказали, - додав він, - коли така ситуація, буде вжито заходів і російською стороною. Так не буває. Мене, щоправда звинуватили, що ЧЕРНОМИРДІН нібито пропонує око за око, зуб за зуб. Та ні, треба зупинитися тут, я це не підтримую. Так це й неправильно. Хворі є і у вас, і у нас. Коли запитують, у кого більше, я кажу, що у нас. Тому що нас більше. Тому ображатися на них не варто. Це безглуздя».