Харків. 28 січня. УНІАН. Галас навколо Національного банку України негативно вплинув на курс гривні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив перший заступник голови Національного банку України, в.о. голови Нацбанку Анатолій ШАПОВАЛОВ у середу журналістам.

«Попри всі спроби дестабілізувати ситуацію, вона залишається керованою. Чого нам коштувало це дострокове заслуховування... По-перше, на міжбанку гривня девальвувала на 26 копійок за два дні», - сказав А.ШАПОВАЛОВ.

Відео дня

(У понеділок пройшло позачергове засідання Верховної Ради, на якому заслухано звіт Нацбанку. Цього ж дня депутати проголосували за відміну постанови Верховної Ради від 2004 року про призначення Володимира Стельмаха головою Національного банку України. – УНІАН).

А.ШАПОВАЛОВ також повідомив, що за останні дні Нацбанк здійснив інтервенції на валютному міжбанку для підтримки курсу гривні в обсягу 350 млн. дол., а сьогодні був готовий продати 100 млн. дол.

За словами банкіра, завдяки діям НБУ, курс гривні вдалося стабілізувати.

Так, минулої п`ятниці, середньоденний курс гривні на міжбанку був на рівні 7,8 грн./дол., у понеділок – 8 грн./дол., у вівторок – 8,06 грн./дол. За прогнозами А.ШАПОВАЛОВА, за підсумками сьогоднішніх торгів середньоденний курс буде в межах 7,83 грн./дол.

«Попри весь цей тиск, всі звинувачення, ситуація і робота центрального банку спрямовуватиметься на те, щоб ситуація була під контролем», - резюмував А.ШАПОВАЛОВ.