Харків. 31 жовтня. УНІАН. Міжнародні спостерігачі від організації «За справедливі вибори» не виявили порушень виборчого законодавства на Харківщині.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції сказали міжнародні спостерігачі від організації «За справедливі вибори» Драган СТАНОЄВИЧ, Драган ТОДОРОВИЧ і Делич БОЖИДАР.

Спостерігачі зазначили, що вони відвідали 6 виборчих дільниць, поспілкувалися з працівниками комісій та спостерігачами, але жодного порушення не виявили. Вони наголосили, що спостерігачі та представники політичних партій продовжуватимуть спостерігати за ходом голосування й контролюватимуть дотримання законодавства.

Відео дня

В цілому спостерігачі підкреслили, що вибори організовані на дуже високому рівні.

«У мене 20-річний досвід, я вважаю, що тут вибори організовані настільки якісно, що навіть ми в Сербії хотіли би організувати так. Атмосфера достатньо мирна та спокійна, у мене навіть враження, що відбуваються вибори, відсутнє. Для мене, ще цікаво те, що члени виборчих комісій від різних партій працюють як єдине ціле. Вони працюють злагоджено, і якщо вони так працюватимуть – це показник демократичних процесів. Було для мене також неочікуваним те, що будь-де в місті, де ми проїжджали, не було агітаційних матеріалів», - сказав Д.ТОДОРОВИЧ.

Д.СТАНОЄВИЧ припустив, що під вечір ситуація може змінитися, але міжнародні спостерігачі задокументували всі свідчення членів виборчих комісій, а тому маніпулювати свідченнями не вийде.

Міжнародні спостерігачі зазначили, що готові презентувати звіт про свою роботу одразу після закінчення голосування.