Харків. 17 грудня. УНІАН. Обох делегатів всеукраїнської конференції «Союзу Чорнобиль Україна» Володимира ПРОСКУРІНА та Петра ПРОКОПЕНКА швидка медична допомога забрала зі слідчого управління обласної міліції.

Як повідомив кореспонденту УНІАН телефоном П.ПРОКОПЕНКО, йому стало зле в слідчому управілінні, і була викликана «швидка». «Лікарі встановили у мене гіпертонічний криз, заодно оглянули й ПРОСКУРІНА – а в нього ще гірше, і обох негайно забрали до лікарні», - сказав П.ПРОКОПЕНКО.

Він встиг додати, що підписку про невиїзд у В.ПРОСКУРІНА скасовано, «а я ще вчора відмовився ставити свій підпис».

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у Харкові міліція другий день поспіль допитує  Володимира ПРОСКУРІНА та Петра ПРОКОПЕНКА - двох делегатів всеукраїнської конференції громадської організації «Союз Чорнобиль Україна», яка 16 і 17 грудня проходить у Києві. Вранці біля будинку слідчого управління обласної міліції зібралося близько 50 чорнобильців, які вимагають відпустити обох ветеранів Чорнобиля.

За офіційною інформацією прес-служби обласної міліції, В.ПРОСКУРІНА допитували в рамках кримінальних справ, порушених за фактом надання неправдивих відомостей до управління Пенсійного фонду України для нарахування пенсій чорнобильцям.

16 грудня народний депутат з фракції «БЮТ-Батьківщина» Михайло ВОЛИНЕЦЬ заявив, що міліція затримала також члена громадської організації інвалідів чорнобильської катастрофи «Чорнобильський Спас» Петра ПРОКОПЕНКА.

За словами М.ВОЛИНЦЯ, спочатку П.ПРОКОПЕНКА не пустили на звітно-виборчу конференцію «Союзу Чорнобиль України», на якій частина делегатів хотіла добитися усунення голови Ю.АНДРЄЄВА, який, за їх словами, «зрадив інтереси чорнобильців».