Харків. 28 грудня УНІАН. Закладена в державному бюджеті висока ціна на газ негативно позначиться на реалізації місцевих програм.

Як повідомили кореспондентові УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, про це в ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв’язок» заявив губернатор Михайло ДОБКІН.

Відео дня

Він підкреслив, що захищеними статтями бюджету є заробітна плата та оплата енергоносіїв. Відтак ціна 416 доларів за 1 тис. куб. м газу буде відривати від обласного бюджету «колосальні кошти», які можна було б спрямувати на регіональні програми в гуманітарній галузі та охороні здоров’я.

Якщо ціна газу буде зменшена, зауважив М.ДОБКІН, то кошти, які при цьому звільняться, будуть спрямовані на розвиток регіону.

«Сьогодні вся країна є заручником одного єдиного підпису, який був поставлений під газовими угодами. Це рішення було прийнято абсолютно не в інтересах України, і за нього сьогодні розплачується вся країна, всі без винятку територіальні громади. І ті, хто підтримують нині діючу владу, і ті, хто перебуває в опозиції, – всі сьогодні платять за необдумане рішення однієї людини», – сказав М.ДОБКІН.