Сергій ТИГИПКО Андрій МОЧЕНКОВ Турбоатом

Харків. 6 липня. УНІАН. Контролюючим органам потрібно скоротити штат працівників.

Відео дня

 

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час наради «Соціальні ініціативи Президента України» в Харкові заявив віце-прем`єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тигипко.

 

Він наголосив, що контролюючі органи «десятки разів на рік» проводять перевірки бізнесу.

 

«Я вважаю, що це сигнал один - у цих організацій надмірні штати. Вони повинні, якщо повинні, максимум раз на рік перевіряти. Нам потрібно різати ці штати, міняти керівників. Це стосується прокуратури, це стосується Служби безпеки України, це стосується Міністерства внутрішніх справ, всіх інших, у першу чергу, контролюючих організацій», - сказав С.Тигипко.

 

Він підкреслив, уряд повинен створити сприятливі умови для ведення бізнесу.

 

«Ми сьогодні повинні допомогти підприємцю вижити, і перевірки - це те, що сьогодні непокоїть їх. Вони пишуть, що замордували. Не змінимо ситуацію, вони будуть переходити в тінь, або взагалі йти з країни», - сказав С.Тигипко.

 

Він зазначив, що уряд проведе соціальні опитування, які допоможуть виявити рівень корупції перевіряючих організацій у кожній області, після чого будуть прийняті кадрові рішення. «Хто головний, роботодавець чи контролер? Треба поставити крапку в цьому питанні», - наголосив С.Тигипко.