Директор комунального підприємства поскаржився на розміщення на опорах зовнішнього освітлення несанкціонованої реклами

В Київміськсвітлі обіцяють оновити зовнішнє освітлення столиці на 25% до кінця року.

Зокрема за 9 місяців 2019 року було замінено майже 10 тис. світильників і ще 5 тисяч відремонтовано - заявили в комунальному підприємстві “Київміськсвітло”.

“Зусиллями працівників нашого підприємства вдалось замінити понад 120 кілометрів мереж зовнішнього освітлення. Однак, це не звичні комунікації. Вони дозволяють автоматизувати роботу всієї системи. Зокрема ми можемо дистанційно виявити місця розриву, чи несправності і оперативно реагувати на такі випадки без виїзних інспекцій”, - заявив директор КП “Київміськсвітло” Володимир Круценко.

За словами очільника підприємства, окрім економії на автоматизації процесів, нове освітлення споживає значно менше електроенергії. А це понад 40% у порівнянні зі старим освітленням.

Читайте такожКличко: Ще на 120 столичних вулицях цього року встановимо сучасне та яскраве освітлення

“Ця економія буде тільки збільшуватися, адже електроенергія дорожчає майже кожного місяця”, - пояснив Круценко.

Водночас директор комунального підприємства поскаржився на розміщення на опорах зовнішнього освітлення несанкціонованої реклами.

“Розміщення реклами на опорах зовнішнього освітлення призводить до візуального засмічення вулиць, площ та парків, історичного та культурного ансамблю столиці, а також потребує додаткових витрат на приведення опор до належного вигляду”, - зазначив Володимир Круценко.

Комунальне підприємство “Київміськсвітло” обслуговує зовнішнє освітлення столиці. На підприємстві працює понад 400 працівників. У віданні підприємства перебуває понад 4200 кілометрів мереж зовнішнього освітлення Києва, 135 940 одиниць світильників.

73 679 од. опор різного типу,  1 506 пунктів живлення та 4 автоматизованих систем дистанційного управління.