Кличко заявив про початок консультацій з головами фракцій та груп щодо дострокового припинення повноважень Київради VIII скликання / Фото kiev.klichko.org

Мер Києва Віталій Кличко оголосив про початок консультацій з головами депутатських фракцій та груп Київської міської ради щодо дострокового припинення повноважень Київради VIII скликання.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив з трибуни перед початком пленарного засідання Київради, яке не зібрало кворуму і сьогоднішнє засідання Київради не відбулося.

"Я вважаю, що сьогодні прийшли депутати, які відповідальні перед своїми виборцями. Але кворуму, немає, на жаль. Чому? Бо "працюють" з багатьма депутатами. Бо підривають і дестабілізують роботу київської влади, - заявив Кличко. - І це напередодні початку опалювального сезону, бюджетного процесу. Коли потрібно вирішувати багато питань із забезпечення життєдіяльності міста".

Відео дня

Читайте такожДепутати Київради заявляють про намір Кличка остаточно узурпувати владу у столиці"Мені не цікаві чиїсь договорняки і маніпуляції. За це депутати нестимуть відповідальність перед киянами, які їх обирали. І, судячи, з усього вже скоро. Я ініціюю консультації з головами депутатських фракцій та груп щодо дострокового припинення повноважень Київради восьмого скликання", - наголосив мер.

За словами секретаря Київради Володимира Прокопіва, про дату, на яку перенесено засідання,буде повідомлено додатково.

Як повідомляв УНІАН, 11 вересня депутати Київради заявили про намір мера Києва Віталія Кличка остаточно узурпувати владу в столиці шляхом прийняття рішення Київради на найближчому засіданні, що призначено на 12 вересня.

Депутати закликали Зеленського негайно ініціювати проведення аудиту-перевірки діяльності міської влади Києва.

4 вересня Кабінет міністрів схвалив подання про звільнення Кличка з посади голови КМДА і направив його до Офісу президента.

Того ж дня прес-служба КМДА оприлюднила звернення голів фракцій Київради до Зеленського з проханням знову призначити Кличка на посаду голови міськдержадміністрації.

5 вересня, ряд депутатів заявили, що документ за підписом «голів фракцій» з проханням перепризначити Кличка не узгоджувався у фракціях, є маніпуляцією, і вони її не підтримують. Водночас голова фракції «ВО «Батьківщина» Володимир Бондаренко заявив, що у зверненні відображено особисті думки голів чотирьох фракцій Київради.