Денис Комарницький / фото УНІАН

Новими "смотрящими" в Києві від влади замість "столичного сірого кардинала" Вадима Столара стали колишній член команди Черновецького Денис Комарницький і народний депутат від "Слуги народу" Микола Тищенко.

Як йдеться в сюжеті ТСН, кілька днів тому в мережі з'явилася новина, що Денис Комарницький разом із нардепом від "Слуги народу" Миколою Тищенком намагаються перехопити тіньову владу в столиці.

"Хтось дав відмашку зверху Комарницькому й Тищенку стати новими "смотрящими" в Києві і по суті замінити Вадима Столара", - стверджує колишній народний депутат Юрій Левченко. Саме згода на цю заміну, за його словами, і допомогла Кличку залишитися на посаді.

Прізвище Комарницького фігурує в справі розкрадання бюджетних коштів КМДА, правоохоронці говорять про суму близько мільярда гривень. В рамках цієї справи в офісі його будівельної компанії СБУ провели обшук, під час якого працівники намагалися спалити документи й викинути ноутбук та телефон.

"Комарницький колись працював у команді мера Черновецького. Був головою його фракції в Київраді. І, за твердженнями деяких столичних депутатів, відповідав за створення та розширення так званих "виборчих сіток", які згодом продавав іншим охочим потрапити до політики", - зазначають журналісти.

"Особисто стикався з його кримінальною діяльністю ще під час своїх виборів у 2012 році, коли Комарницький займався формуванням сітки підкупу голосів для Віктора Пилипишина", - розповідає Юрій Левченко.

Того ж року Шевченківський суд столиці визнав Комарницького винним у побитті та крадіжці документів і 20 тисяч доларів у адвоката. Тоді представнику Черновецького дали 2 роки умовно.

За часів Кличка Комарницький створює будівельну компанію. Тепер його прізвище фігурує і в скандалах столиці щодо освоєння бюджету Києва. Найвідоміші - будівництво кільцевої дороги та Подільсько-воскресенський міст.

"Великі інфраструктурні проекти, які виграла фірма по Подільсько-воскресенському мосту або по Окружній, там власник є Комарницький", - говорить депутат Київради Святослав Кутняк.

Нардеп Микола Тищенко не захотів пояснювати журналістам про нові розклади по Києву та спільну роботу з Комарницьким.

Сам Комарницький не відповідав на телефонні дзвінки журналістів.

Відео: ТСН