Голубченко пояснив, чому маршрутки замінять громадським транспортом

Столична влада розпочала експеримент, який передбачає заміну маршрутних таксі на 7 ділянках на транспорт звичайного режиму руху, тобто автобуси й тролейбуси.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, про це під час брифінгу заявив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Відео дня

«Минулого року ми розпочали масштабно закуповувати та оновлювати рухомий склад комунального транспорту великої місткості і цього року продовжуємо цю практику. Саме тому ми започаткували експеримент із заміни малогабаритних маршрутних таксі на транспорт звичайного режиму руху», – зауважив А.Голубченко.

Він назвав декілька причин, з яких, на думку столичної влади, доцільніше замінити маршрутки.

«По-перше, комунальний транспорт, на відміну від маршруток, безвідмовно забезпечує перевезення пільговиків; по-друге, вартість проїзду в муніципальному транспорті звичайного режиму руху дешевша; і по-третє, новий транспорт зручний та безпечний, він має 100% низький рівень підлоги, що розраховано на осіб із обмеженими фізичними можливостями», – зазначив А.Голубченко.

Як повідомляв УНІАН, 1 березня начальник Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Євген Водовозов повідомив, що на Лісовому масиві з 15 березня планується закрити рух приватних маршруток №№240, 241 та 246, які «безпідставно дублюють» маршрути комунального пасажирського транспорту. За його словами, вже з 1 березня на лініях слідування вказаних маршрутних таксі збільшено кількість рухомого складу міського пасажирського транспорту, а саме: на тролейбусних маршрутах №№37,37-А, а також автобусних №№33, 63, 81.

Є.Водовозов уточнив, що це рухомий склад комунального підприємства «Київпастранс», який обслуговує пасажирів на великих та надвеликих автобусах з доступом до інвалідів. Він нагадав, що минулого року комунальне підприємство поповнило свій парк новими автобусами та тролейбусами, і наразі місто має можливість наповнити окремі міські маршрути виключно комунальним транспортом.

За його інформацією, наразі розглядається ще 5 напрямів, де будуть зніматися маршрутні таксі: на житловому масиві «Виноградар»; напрям від станції метро «Святошин» – Борщагівка; житловий масив Оболонь; проспект Свободи – станція метро «Лук’янівська»; вулиця Волгоградська – Палац спорту.