провал асфальтаНа місці НП стався великий витік води

Тепломережа на вулиці Лаврській, де сталась аварія та витік гарячої води, була визначена для ремонту в поточному році.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав сьогодні в інтерв’ю журналістам директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Новицький.

Відео дня

За його словами, запобігти подібним аваріям можна лише за стабільного виконання ремонтних робіт на тепломережах в столиці, де є проблемні ділянки.

«І ця ділянка була визначена для ремонту на цей рік, бо дійсно перебуває в поганому стані і у зв’язку зі зменшенням температури теплоносія. Зараз закінчення опалювального сезону і у зв’язку з перепадом температури виникла аварія. Виник такий великий провал. Але оперативно зреагували. На жаль, оскільки це подача до верхньої частини міста, був великий витік води», – прокоментував ситуацію керівник профільного Департаменту.

Він звернув увагу, що балансоутримувачем цієї мережі є «Київенерго», яка найближчим часом має визначитись, чи ліквідовувати лише порив, чи вже повністю змінювати ділянку, котра зношена.

«Зараз визначаємось і, можливо, зразу розпочнемо ремонт ділянки в цілому. Там близько 700 метрів треба перекласти. Оскільки вже виникла аварія...», – зазначив Д.Новицький.

При цьому він запевнив, що споживачі, до яких надходить гаряча вода через вказану мережу, будуть продовжувати отримувати відповідні послуги з водопостачання, оскільки здійснено відповідне переключення.