Сторонні предмети можуть зупинити й пошкодити ескалатори в метро / фото facebook.com/kyivmetro

Протягом вересня ескалатори столичного метро зупинялися 580 разів з різних причин.

Зокрема, це траплялося через потрапляння в механізми сторонніх предметів від пасажирів, серед яких - жіночі підбори, ремінь, шнурок, шарф та банани, розповіли в прес-службі КП "Київський метрополітен".

Читайте такожУ метро Києва пасажири почубилися просто на ескалаторі (відео)

Відео дня

Також, 60 разів пасажири зупиняли ескалатори ручкою "Стоп" без необхідності.

"257 разів зупинки здійснювалися працівниками з метою запобігання травмування пасажирів. Крім того, 183 рази ескалатори зупинялися через потрапляння сторонніх предметів: зокрема, жіночих підборів, ременя, шнурка, шарфа та бананів", - йдеться в повідомленні.

У метрополітені зазначили, що в осінньо-зимовий період найчастішою причиною зупинки ескалаторів є довгий одяг пасажирів, тож його варто притримувати.

Зазначимо, що різка зупинка ескалатора може призвести до падіння й травмування як себе, так і інших пасажирів, тож варто дотримуватися низки правил, щоб цьому запобігти.

Правила користування ескалатором

  • триматися за поручень;
  • не заступати за обмежувальну лінію;
  • не сидіти на східцях;
  • не бігати;
  • тримати дітей за руку;
  • підтримувати поли довгого одягу.

Також у столичній підземці нагадали, що наразі на станціях ("Лук'янівська" і "Олімпійська") тривають капітальні ремонти ескалаторів, через що у години пік можливі затримки та скупчення людей.

Як повідомляв УНІАН, раніше в київському метрополітені компанія підлітків влаштувала безлад у вагоні: обливалися молоком заради ролика для соцмереж. Один з пасажирів зробив їм зауваження, після чого штовхнув хлопця ногою.

Вас також можуть зацікавити новини