Рецепт безе / depositphotos.com

Безе – відоме французьке тістечко з запечених збитих яєчних білків і цукру. Навряд чи існує той, хто хоч раз в житті не спробував цей відомий десерт і не захотів ще.

Але для того, щоб приготувати безе в домашніх умовах, важливо пам'ятати кілька правил.

Безе в домашніх умовах: що важливо знати

Особливі хитрощі господинь, з допомогою яких безе вийде ідеальним вдома:

Відео дня
  • яйця повинні бути не самими свіжими, а приблизно тижневої давності;
  • відокремлювати білки від жовтків слід максимально акуратно і відразу ж після того, як дістанете яйця з холодильника;
  • перед збиванням білки повинні постояти при кімнатній температурі півгодини;
  • краще використовувати не цукор, а цукрову пудру і додавати її потрібно вже після того, як зіб'єте білки в піну, а не до цього.

Безе: покроковий рецепт приготування

Як приготувати безе / depositphotos.com

Цей десерт підійде як для святкового столу, так і для буденних експериментів на кухні.

Інгредієнти

  • яєчні білки – 3 шт.;
  • цукрова пудра – 180 г;

Для різноманітності додають ванілін, корицю, подрібнені горіхи, какао, кокосову стружку, харчові екстракти або ароматизатори, харчові барвники.

Рецепт приготування

1. Відокремте білки від жовтків. Збивайте білки міксером спочатку на слабкій швидкості приблизно 30 секунд. Коли білки тільки почнуть пінитися, збільшіть швидкість до середньої і збивайте до утворення густої білої піни.

Читайте такожЯк приготувати смачний плов: покроковий рецепт2. Потім поступово додайте цукрову пудру. Вимкніть міксер і перемішайте основу для безе ложкою.

3. Після цього збивайте ще кілька хвилин на високій швидкості. Повинна вийти густа піна однорідної консистенції.

4. Готову основу викладіть в кулінарний мішок. Можна обійтися і звичайною ложкою.

5. Розігрійте духовку до 100 °C. Застеліть деко пергаментним папером і сформуйте на ньому безе.

Як зробити безе / depositphotos.com

Час приготування залежить від розмірів безе: чим вони менші, тим швидше будуть готові. Для дуже великих безе потрібно близько 2 годин.

Не відкривайте духовку під час приготування.

Після приготування вимкніть духовку, злегка прочиніть двері і залиште безе всередині до повного охолодження.