этот материал доступен на русском

Апетитна та ароматна картопля по-селянськи: як приготувати смачну страву

11:11, 02 червня 2020
Свята
31592 0
Картопля по-селянськи - рецепт / фото vkusnoo.com.ua

Читайте такожНайсмачніші млинці з м’ясом: рецепти ситної та ароматної страви

Така картопелька виходить м’яка всередині та має хрустку золотисту скоринку з пряним смаком та ароматом. Вона добре пропечена, а також просочена різними приправами і часником – загалом пальчики оближеш!

Ароматна картопля по-селянськи є чудовим гарніром до багатьох страв. Ця запечена картопелька дуже смачно поєднується з багатьма соусами.

Картопля по-селянськи в духовці

  • Картопля – 1,3 кг
  • Рослинна олія – 5 ст.л.
  • Солодка паприка – 1 ч.л. без верху
  • Куркума – 1 ч.л. без верху
  • Сіль – 1 ч.л. без верху
  • Сухий часник – 0,3 ч.л.
  • Гірчиця суха – 0,5 ч.л. (або 1 ч.л. без верху готової)
  • Суміш спецій для картоплі (коріандр, чорний перець, чебрець, майоран, кріп) – 1 ч.л.

Картоплю почистити, вимити та нарізати шматочками. Для цього кожну картоплину розрізати навпіл і кожну половинку поздовжньо розрізати на шматочки.

Пересипати картоплю в каструлю, поставити на плиту й залити окропом (можна накип’ятити воду в чайнику). Варити під кришкою з моменту закипання 3 хвилини. Зняти з плити та злити всю воду. Картоплю трохи остудити.

Ввімкнути духовку на 220°С.

Як приготувати картоплю по-селянськи / фото u-pliti.ru

У спеції влити всю олію та перемішати. Влити олію зі спеціями в картоплю. Накрити каструлю з картоплею кришкою й інтенсивно потрусити. Спеції повинні бути рівномірно розподілені.

На застелене фольгою деко в один ряд викласти шматочки картоплі. Змащувати фольгу олією не потрібно.

Випікати 20-30 хвилин при 220°С, не знижуючи температури. Орієнтуватися слід на стан картоплі: щойно вона стане золотистою й підрум’яниться – готово.

Подавати теплою. Дуже смакує така картопля зі сметанним соусом.

Картопля по-селянськи в мікрохвильовці

  • Картопля – 5 шт.
  • Сіль, чорний мелений перець, солодка мелена паприка – за смаком
  • Часник – 2 зубчики
  • Рослинна олія – 50 мл.

Картоплю очистити, вимити й обсушити. Нарізати її великими часточками. Скласти картоплю в миску, яка підходить для використання в мікрохвильовій печі.

Читайте такожРум’яні, духмяні та соковиті: рецепти найсмачніших запечених курячих крилець

Додати в картоплю сіль, чорний мелений перець, солодку мелену паприку й рослинну олію.

Добре перемішати картоплю і відправити запікатися в мікрохвильовку (кришкою картоплю не накривати). Готувати 8 хвилин при потужності 800 Ватт.

Потім дістати картоплю, додати до неї подрібнений часник та перемішати. Покласти запікатися ще на 8 хвилин.

Подавати картоплю в гарячому вигляді зі свіжими овочами.

Читайте новини шоу-бізнесу, гороскопи на каналі УНІАН Lite в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Теги: #рецепт