Як приготувати смачні пельмені / chaihona.ru

Пельмені особливої презентації не потребують. Це страва з прісного тіста і фаршу вже давно набула в народі популярності за свою ситність, а також простоту приготування і зберігання. Не дивно, що аналоги уральських пельменів в тому чи іншому вигляді існують в багатьох кухнях світу.

Читайте такожНіжно та соковито: рецепти найсмачнішого Жульєну

У кожного в житті настає момент слабкості, коли неможливо відмовити собі в порції соковитих і ароматних пельменів. Особливо – якщо це домашні пельмені ручної ліпки, виготовлені з повним дотриманням рецепту.

У чому ж полягають тонкощі приготування пельменів в домашніх умовах?

Рецепт тіста на пельмені

Успіх приготування пельменів багато в чому залежить від того, чи вдасться правильно приготувати тісто для них.

Відповідно до традиційного удмуртського рецепту, тісто для пельменів замішується з борошна, яєць та води.

На 500 г борошна потрібно 2 курячих яйця, 1 столова ложка рослинної олії, 20 мл води і половина чайної ложки солі.

У досвідчених кулінарів процес приготування тіста для пельменів займає не більше 15 хвилин.

Борошно слід висипати на стіл гіркою і зробити в ній невелике поглиблення. Потім обережно влити туди яйця, вже підсолену воду і рослинну олію. Перемішувати, поступово збираючи борошно з усіх боків, поки не утвориться круте тісто. Потім вимісити його руками, до утворення однорідної маси.

Тісто для пельменів можна приготувати і без яєць, на воді.

Для цього борошно бажано попередньо змішати з сіллю, додати гарячої води й олії, а потім ретельно вимісити.

Утворену з борошна і води масу можна залишити на 20-30 хвилин, щоб вона набула еластичності.

Як замісити тісто для пельменів / gastronom.ru

Спростити приготування тіста для пельменів може хлібопічка. У багатьох з них є режим приготування пельменного тіста. Слід лише пам'ятати про важливість ретельного дотримання пропорцій борошна, яєць і води при закладці інгредієнтів.

Приготоване тісто в хлібопічці можна також домесити вручну, а потім залишити на півгодини.

Рецепт фаршу на пельмені

Другий крок у приготуванні традиційних пельменів – підготовка фаршу. Підійде практично будь-яке м'ясо – яловичина, свинина, курятина і навіть риба. Найбільш популярний і традиційний варіант – пельмені зі свининою та / або яловичиною.

На 500 грамів фаршу потрібно дві середніх або одна велика цибулина, а також мелений чорний перець і сіль за смаком.

Цибулю ретельно порізати, м'ясо перекрутити на фарш, ретельно посолити і поперчити. Змішати фарш з цибулею.

Щоб пельмені вийшли трохи "соковитішими", можна додати в отриману масу півсклянки води. Фарш у будь-якому випадку потрібно добре перемішати.

Приготування пельменів

Коли на кухні вже є і тісто і фарш, починається найбільш трудомістка частина приготування. Нерідко в ній бере участь уся родина.

Тісто рівномірно розкочується качалкою до товщини приблизно в 2 мм. За допомогою склянки в ньому "вирізають" однакові кола. У ці самі кола накладається фарш (по 1 одній чайній ложці), після чого пельмень загортається в знайому всім форму: спочатку з нього ліпиться вареник, а потім кінці цього вареника з'єднуються.

Вже зліплені пельмені треба викласти на присипану борошном поверхню, щоб не допустити їх прилипання.

При ліпленні пельменів можна трохи схитрувати і скористатися спеціальними формами – пельменницями. Вони трохи спрощують процес.

Варити пельмені слід на повільному вогні, обережно помішуючи, щоб не порвати їх. Коли вони спливуть і дадуть аромат – варити ще близько 5 хвилин. Зазвичай варіння пельменів не займає більше 10 хвилин.

Пельмені можна вважати готовими, якщо їх тісто не жорстке, а м'ясо не дає червоного соку. Зазвичай після варіння вода зливається, але багато хто надає перевагу пельменям з бульйоном.

Як правильно ліпити пельмені / cookpad.com

Смажені ліниві пельмені – рецепт

Якщо часу на готування вкрай мало, а пельменів все одно хочеться, рецепт "ледачих" пельменів може стати справжнім порятунком.

Особливість рецепта полягає в тому, що пельмені не ліпляться поштучно.

М'ясо для пельменів слід рівномірно розкласти по всьому розкатаному тісту, а потім скрутити його в рулет. Цей рулет нарізати на рівні частини, які бажано трохи спресувати і додатково обваляти в борошні.

Такі пельмені будуть не варитися, а смажитися на повільному вогні. Сковороду попередньо слід прогріти і додати рослинного масла, а потім викладати на неї пельмені.

Смажити їх приблизно 8 хвилин, поки нижня частина не покриється рум'яною скоринкою. Після цього в скороводу додається вода, приблизно до половини бічної грані пельменів. Накрити сковороду кришкою і залишити тушитись ще на 20-30 хвилин.

Рецепт лінивих пельменів / svoimirykami.club

Китайські пельмені – рецепт

У китайській кухні є ціла низка аналогів пельменів. Особливою популярністю далеко за межами Піднебесної користується цзяоцзи – страва з прісного тіста з начинкою.

Цзяоцзи виділяються впізнаваною формою у вигляді довгастого конвертика-півмісяця. На відміну від пельменів, вони можуть зовсім не містити м'яса. Начинкою можуть служити, наприклад, гриби з цибулею і вареним яйцем. Існують також варіанти з морепродуктами, куркою та іншим.

Тісто для китайських пельменів готується приблизно так само, як і для звичайних. У Китаї цзяоцзи варять в особливих дерев'яних пароварках, але їх також можна і обсмажити на повільному вогні.

Готові цзяоцзи подаються на стіл з особливим соусом – сумішшю соєвого соусу, рисового оцту, імбиру і спецій.

Китайські пельмені / povar.ru