Прем’єр-міністр України Микола Азаров задоволений підготовкою України до чемпіонату Європи 2012 року з футболу. В інтерв’ю газеті «Час регіонів» напередодні річниці свого прем’єрства, глава уряду висловив впевненість, що всі заплановані об’єкти будуть завершені вчасно.

Про це УНІАН повідомили в Інформаційному центрі «Україна-2012».

«Я загалом задоволений результатами підготовки України до Євро. Хорошими темпами ведеться будівництво і реконструкція стадіонів, аеропортів, доріг. У нас вже немає ніяких сумнівів, що в першому кварталі 2012 року ми всі заплановані роботи закінчимо», – зазначив урядовець.  Він акцентував, що завдяки високим темпам будівництва вчасно здадуть НСК «Олімпійський», на якому цього року мають відбутися перші футбольні поєдинки.

Відео дня

За словами прем’єра, бюджетні витрати на Євро-2012 необхідно використати максимально ефективно, на додачу, слід залучати кошти інвесторів. «Бюджетних коштів на проведення фіналу чемпіонату повністю не вистачить. Але крупні інфраструктурні об’єкти – магніт для інвестицій, плацдарм, з якого бізнес може розвиватися. Тому на місцях мають проявити ініціативу  гнучкість при створенні умов для інвесторів. Це завдання стоїть передусім перед керівниками міст, приймаючих Євро-2012», – підкреслив прем’єр.  

Микола Азаров похвалив непростий, але результативний 2010-й рік у підготовці до турніру. Зокрема, за минулий рік було збудовано тисячу км доріг, 7 крупних транспортних розв’язок, 48 шляхопроводів і мостів, введені в дію три станції метро в Києві, одна станція метро в Харкові. «Євро-2012 має стати поштовхом для розвитку регіонів. Зокрема, для розвитку інфраструктури – аеропортів, доріг, готелів, комунікацій, не тільки в регіонах, які визначені для проведення чемпіонату, а й на всій території країни», – вважає глава уряду.