Львів. 17 березня. УНІАН. Малозабезпечені мешканці регіону отримають допомогу від Львівської ОДА. Про це заявив голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк.

«На одноразу адресну допомогу малозабезпеченим  громадянам області зможуть претендувати сім’ї, загальний дохід яких є меншим за прожитковий мінімум. Залежно від проблеми, житель Львівщини може отримати від 300 грн до 3 тис. грн.”, - підкреслив голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк.

З метою розгляду звернень громадян, які перебувають у скрутному матеріальному становищі та потребують додаткового соціального захисту, розпорядженням голови від 23.02.2011р. створена комісія з питань надання одноразової грошової допомоги малозабезпеченим громадянам області.

Відео дня

Для отримання  адресної допомоги громадяни подають заяву. До заяви додаються  такі документи: копія паспорта, пенсійного посвідчення, ідентифікаційного номера; довідка про склад сім’ї; акт обстеження матеріального стану з місця проживання; довідка про доходи (за останні 6 місяців) заявника і всіх членів сім’ї; довідка лікувального закладу, інші документи, що можуть підтверджувати  необхідність надання адресної допомоги.

Надання адресної допомоги здійснюється  один раз на рік.

Також Програмою передбачено виплату адресної грошової допомоги ветеранам УПА, у тому числі компенсаційних виплати на пільговий проїзд на міжміських  внутрішньообласних маршрутах, відшкодування витрат на поховання учасників національно-визвольних змагань, співфінансування  на конкурсних  засадах мікропроектів громадських і благодійних організацій, надання фінансової підтримки громадським організаціям інвалідів, ветеранів та політичних в’язнів і репресованих, які мають статус обласних, для здійснення  їх статутної діяльності.

Джерелом фінансування заходів Програми є кошти обласного бюджету, затверджені сесією обласної ради на відповідний рік. Зокрема,  на 2011 рік на виконання заходів Програми затверджено кошти у сумі 2025 тис. гривень, в т.ч. для надання одноразової адресної допомоги малозабезпеченим  громадянам області за розпорядженням голови обласної державної адміністрації 500,0 тис. гривень.