Львів. 21 березня. УНІАН. Президент України Віктор Янукович привітав завершення процесу передачі українській громаді в Польщі «Народного дому» в Перемишлі. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Глави держави.

«Це справді реальний і конкретний крок на шляху пожвавлення відносин між нашими державами, на шляху порозуміння і виправлення історичних помилок минулого, що ми з Президентом Коморовським намагаємося здійснити, виходячи з політичної формули  «пробачаємо і просимо пробачення», – йдеться у привітанні Президента Віктора Януковича, адресованому Об’єднанню українців Польщі.

«Я вітаю офіційну передачу Українського Народного Дому в Перемишлі нашій громаді і обіцяю, що Українська держава буде робити все, щоб у цьому Домі справді було затишно, тепло і радісно. Щоб українці – громадяни Польщі постійно відчували турботу про них збоку України, їхньої  Вітчизни і їхньої землі»,  - написано в телеграмі Президента України Віктора Януковича.

Нагадаємо, сьогодні о 10.00 відбулося підписання нотаріального акту у нотаріальній конторі, а о 17.30 відбудуться урочистості з нагоди передання Акту власності «Народного дому» українській громаді, у яких візьме участь голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк.

Відео дня