Цього тижня в Україні похолодає / фото УНІАН

Згідно з даними Погода УНІАН, цього тижня в Україні похолодає, у четвер місцями темепратура опуститься до -8°.

У понеділок в Україні практично без опадів. На заході та півдні до +17°, в інших регіонах до +10°...+14°.

Прогноз на 28 жовтня / УНІАН

У вівторок в Україні місцями пройдуть дощі. Температура вдень на півдні до +17°.

Відео дня
Прогноз на 29 жовтня /УНІАН

У середу, 30 жовтня, без опадів. Найбільш тепла погода на півдні - до +11°. В інших регіонах до +1°...+9°.

Прогноз погоди на 30 жовтня / УНІАН

Погода на четвер: в Україні без опадів. Вночі по країні температура -8°...+2°, вдень до +8°.

Прогноз на 31 жовтня / УНІАН

У п'ятницю очікується мінлива хмарність. Вдень на півдні до +9°, в інших регіонах до +8°.

Прогноз на 1 листопада / УНІАН

2 і 3 листопада в Україні практично без опадів. У суботу вночі найпрохолодніше буде на сході - до -3°, на решті території -1°...+6°. Вдень температура по країні +4°...+11°. У неділю вночі на сході температура до -2°, вдень в Україні від +2° до +15°.

Прогноз на 2 листопада / УНІАН
Прогноз на 3 листопада / УНІАН

Народний прогноз погоди в Україні

28 жовтня - Євфімії (Юхима). Пасічники в цей день готували до зимівлі бджіл. Якщо сонце сходить, а над ним хмара - хорошої погоди не чекай. Гарна погода збережеться, якщо у неба ясний, чисто-блакитний колір.

Читайте такожВ Україні сьогодні похолодає, місцями пройдуть дощі (карта)

29 жовтня - муч. Лонгіна, сотника. Якщо місяць на Лонгіна блідий - можливі мороз і сніг. Сонце бреде в хмарах, як в тумані, - до негоди.

30 жовтня - день пророка Осії. За скрипом возових коліс на день Осія ворожили про врожай. Зозуля кує на сухому дереві - до морозу.

31 жовтня - день Луки. Поки лист з вишні чисто не опаде - скільки снігу ні падати, все буде танути. Прийде Луки - стоять порожні луки.

1 листопада. У цей день зустрічали зиму проводжали осінь. Наступали справжні морози. Якщо у цей день буде повна осіння грязюка - до справжньої зими залишилося чотири седмиці (28 днів).Високо летять перелітні птахи - снігу буде багато, а низько - мало.

2 листопада. У цей день потрібно було займатися лагодженням парканів, оскільки вважалося, що чим паркан краще і міцніше, тим буде врожайніший наступний рік. Вовки близько до села виють - до голодної зими і недородного літа. Поки модрина голки не скине, снігу не буде; а якщо і випаде, то все одно розтане. Вранці дерева в лісі вкриті рясним кружаком (інеєм) - до неврожаю.

3 листопада. Дмитрівська батьківська субота. День Іларіона. З цього дня починає замітати пороша. У народі говорили, що перша пороша - не шлях. Якщо на Іларіона сніг ляже на сиру землю і не розтане - рано навесні зацвітуть проліски. Якщо дим з труби піднімається прямо навіть під час негоди, але без вітру - скоро погода налагодиться. Ясний і тихий вечір віщує добрий день.

Детальніше про погоду у вашому місті дізнавайтеся через сервіс Погода УНІАН.