Цього тижня в Україні подекуди ще сніжитиме / фото УНІАН

На цьому тижні у більшості областей України пройдуть дощі та мокрий сніг, подекуди не виключені тумани. Про це каже синоптик Ігор Кібальчич, пише "Метеопрог".

"Внаслідок переміщення на територію України атмосферних фронтів та під впливом висотного циклону очікується період нестійкої та вологої погоди", - пояснив він.

За даними Кібальчича, практично щодня в Україні спостерігатимуться дощі, а у північних та західних областях часом мокрий сніг. Температурне тло залишиться високим, проте на початку тижня незначне похолодання охопить західні області країни.

Відео дня

Погода 18 березня

Сьогодні у західній частині очікується сніг та мокрий сніг, на решті території країни пройдуть дощі. У центральних областях та на Київщині місцями опади будуть значними. На Лівобережжі країни можливий туман. Температура вдень буде +7…+12 °С, у західних областях похолоднішає до 0...+5 °С.

Погода 19 березня

"У вівторок, 19 березня, у більшості областей України утримається нестійка погода. Пройдуть опади у вигляді дощу, мряки та мокрого снігу. Подекуди можливий туман. У західній частині на дорогах подекуди ожеледиця", - прогнозує Кібальчич.

Температура повітря вночі +1...+6 °С, вдень +6...+11 °С; у західних областях вночі буде мороз -4…+1 °С, вдень +1…+6 °С.

Погода 20 березня

У середу, за прогнозом синоптика, опади пройдуть у центральних, західних та місцями північних областях. На півдні та сході буде переважно сухо.

"У Карпатах очікується значний сніг та мокрий сніг. У західних областях подекуди налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця", - попереджає Кібальчич.

Температура повітря вночі +1...+6 °С, вдень +6...+11 °С; у західних областях вночі -2…+3 °С, вдень +1…+6 °С.

Коли в Україні потеплішає - прогноз синоптика

Синоптик Наталка Діденко каже, що холодна погода в України триматиметься ще недового. Вже з середи, за її даними, температура підвищиться. 

Вас також можуть зацікавити новини: