В Україну йде потепління, але воно супроводжуватиметься вітром / фото Pixabay

Вже на цьому тижні в Україні очікується потепління. Над нашою країною запанують повітряні потоки з півдня, які принесуть тепло навіть у північні регіони. Про це у коментарі NV розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Так, за її даними, вже 21-22 лютого вночі в Україні вже буде від +3. "В окремих регіонах температура ще опуститься до -4 морозу, але все одно тенденція в сторону її підвищення. Вдень +2…+8. В четвер 22 лютого у західних та частково південних областях вдень навіть до +11 може прогрітися повітря", - каже синоптик.

20 та 21 лютого, за її словами, через територію України проходитимуть атмосферні фронти, які принесуть у західних областях, Вінницькій та більшості північних областей невеликий локальний мокрий сніг та дощ. 21 та 22 лютого така погода розповсюдиться по всій території України, крім півдня.

Відео дня

Але вже у п’ятницю, 23 лютого, опади припиняються, буде більше прояснень.

"Надійде потужна тепла повітряна маса із півдня. Водночас посилиться вітер", - прогнозує Наталія Птуха й не виключає, що вітер може бути сильним.

Коли потеплішає у Києві - прогноз

У столиці на цьому тижні також очікується поступове підвищення температури. За даними Укргідрометцентру, теплі повітряні маси з півдня спричинять потепління і вже в п'ятницю та суботу вдень у Києві буде близько +10°. 

Вас також можуть зацікавити новини: