Синоптик засмутила прогнозом, коли чекати на "Бабине літо" в Україні / фото Petra /Pixabay

Синоптик засмутила прогнозом щодо того, коли в Україні чекати на традиційне осіннє потепління, а по народному, на бабине літо.

За словами метрологині з Укргідрометцентру Наталії Птухи, зазвичай це явище приходить до нас після того, як починають бити перші "морози", як маленька відлига після зниження температури. Однак перша половина вересня виявилася напрочуд теплою. По суті, ми досі знаходимося у фазі метереологічного літа. 

"Метеорологічна осінь у нас ще не настала, бо це коли середньодобова температура нижча за +15 градусів. Тобто зараз в Україні по суті ще триває метеорологічне літо", - заявила Птуха 24 Каналу

Відео дня

Вона нагадала, що зазвичай перші антициклони приходять до України наприкінці вересня або жовтня, й лише після настає бабине літо.

"Те, що в нас зараз, не можна назвати бабиним літо. Адже це просто продовження, скажімо так, м'який перехід від літа до осені, утримання середньої погоди", - підкреслила синоптик. 

Народний синоптик заявила, що в Україні вже настало бабине літо

Нагадаємо, 2 вересня народний синоптик Наталка Діденко зробила протилежну заяву про "бабине літо". Вона вважає, що перші прояви цього осіннього явища ми вже бачили. За її словами, бабине літо тривало приблизно до 11 вересня. Як відомо, перша половина вересня запам'яталася українцям спекою у 30 градусів.

Попри те, що на вулиці вже стало трохи свіжіше, Наталія Птуха попереджала, що сьогодні в центральних областях України знову потепліє до +29…+31 градусів.

Вас також можуть зацікавити новини: