Скоро в Україну налетять грози / фото ua.depositphotos.com

Тиждень принесе в Україну велику кількість дощів. Лити буде по всій країні. Також у західних областях очікується похолодання, яке торкнеться півночі та центру України. На сході та півдні країни буде спекотно, лише до наступних вихідних, 21 і 22 серпня, очікується зниження температури.

Про це повідомляє Погода УНІАН.

У понеділок, 16 серпня, в більшості областей очікується ясна і сонячна погода з температурою +27°...+33°. Лише в деяких західних областях буде похмуро і пройдуть дощі.

Погода в Україні 16 серпня / фото УНІАН

У вівторок, 17 серпня, також переважатиме сонячна та малохмарна погода, однак кількість областей з опадами збільшиться. Дощі накриють всю західну Україну. Опади також очікуються у Вінницькій та Дніпропетровській областях, в Криму.

Погода в Україні 17 серпня / фото УНІАН

18 серпня по всій країні очікується невелика хмарність. На заході температура впаде до +20°...+ 22°, а на сході як і раніше буде спекотно, до +32°. При цьому дощі змістяться в північні та деякі центральні області.

Погода в Україні 18 серпня / фото УНІАН

У четвер, 19 серпня, дощі з грозами очікуються в центрі та на сході України. На решті території - без опадів, але похолодає до +20°...+24°.

Погода в Україні 19 серпня / фото УНІАН

У п'ятницю, 20 серпня, на заході буде до +24°, а на сході та півдні - до +29°. Грози й дощі в цей день очікуються в Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській і Запорізькій областях.

Погода в Україні 20 серпня / фото УНІАН

На вихідних погода в Україні стабілізується. Різниця температур стане мінімальною. Так, в суботу, 21 серпня, практично по всій країні очікується комфортна температура +24°...+ 26°, лише на півдні буде тепліше. У цей день дощі можливі на крайньому заході та крайньому сході країни. А в неділю, 22 серпня, невеликі дощі налетять в західні та північні області.

Погода в Україні 21 серпня / фото УНІАН
Погода в Україні 22 серпня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

16 серпня - Ісааків день. Який вихровій, такий і жовтень. Якщо вітер з вихорами - очікуй сніжну зиму.

17 серпня - Євдокіїн день. У цей день збирають цибулю і часник, останні огірки. Вважалося, що з цього дня починають йти дощі, шкідливі для сіна, тому його треба якомога швидше прибрати з лугів.

18 серпня - Євстигній-житник. У цей день заклинали жнива. Який Євстигній, такий і грудень буде.

19 серпня - Яблучний Спас. Преображення Господнє. Це день збору перших яблук, які їли з медом і цукром. Який Другий Спас, такий січень. Який день на Другий Спас - такий і Покров (14 жовтня).

20 серпня - день Марини. Вважалося, що якщо в цей день лелеки готуються до відльоту, осінь буде холодною. Якщо вода в річці піниться - буде дощ.

21 серпня - Миронів день. Вважалося, що в цей день дмуть сильні вітри. Які Мирони, такий і січень. На Мирона дмуть вітри-тиховії - до сонячної осені, на Мирона буря - до непогожого вересня. 

22 серпня - День Матвія. Південний вітер з вихорами - до сніжної зими. Круті вихори - до крутої зими.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: