Сьогодні в Україні буде дуже тепло і навіть жарко / фото Yves Bernardi / Pixabay

Липень в Україні почнеться з підвищення температури. Сьогодні стовпчики термометрів поповзуть вгору по всій країні - найвища температура традиційно буде на півдні. На заході, сході, а також місцями на півночі і півдні пройдуть дощі, проте на температуру вони серйозно не вплинуть. Про це свідчать дані Погода УНІАН.

На заході України тепло розподілиться нерівномірно. Найсвіжіше буде у Волинській, Рівненській та Львівській областях, де очікується не вище +22°...+23°. Трохи тепліше буде в Тернопільській, Хмельницькій та Івано-Франківській областях, +25°...+26°. А в Чернівецькій та Закарпатській повітря прогріється до +28°. Місцями пройдуть дощі, подекуди опади будуть інтенсивними.

На півночі України стовпчики термометрів покажуть +25°...+27°. Місцями крапатимуть невеликі дощі.

Відео дня

На жителів сходу нашої країни чекає комфортна температура близько +25°. Очікується невелика хмарність й невеликі дощі. 

У центральній частині України переважатиме суха погода з невеликою хмарністю. Опади ймовірні лише у Вінницькій області та в районі Дніпра. Повітря тут прогріється до +25°...+29°.

На півдні традиційно буде найспекотніше. Тут місцями пройдуть невеликі дощі, проте температура все одно підніметься до +27°...+30°, лише в Криму буде трохи комфортніше - близько +25°.

1 липня в Україні місцями дощитиме / фото УНІАН

Прикмети погоди 1 липня

1 липня - Ярилів день, або день палючого сонця. Глухий грім 1 липня - до тихого дощу, гучний - до зливи. Якщо гриміло протяжно, то це до довгої негоди.

Вас також можуть зацікавити новини: