Новий рік в Україні почнеться з потепління / Фото ua.depositphotos.com

Перший день нового 2022 року в Україні буде теплим, у багатьох областях очікуються дощі, місцями - з мокрим снігом.

Про це розказала синоптик Наталка Діденко.

За її даними, завершиться 2021 рік невеликими морозами, які ще спостерігатимуться на Сході (-1°...-6°), на Півдні (-2°...+4°) та на Сумщині, де ще буде -2°...-4°. Найтепліше 31 грудня буде у західних областях: вночі близько 0°, а вдень +1°...+6°.

Відео дня

Але вже 1 січня нового, 2022 року, до України прийде потепління.

"У західних областях першого січня співатимуть пташки... Бо саме тут запахне весною - очікується у новорічну ніч +1...+4 градуси, вдень +4...+8 градусів! Дощ", - розказала синоптик.

За її даними, східна частина у новорічну ніч отримає температуру до -5°, а вдень, 1 січня, потепліє до 0°.  Тут вночі та вранці буде без опадів, а вдень буде мокрий сніг та дощ, вітряно.

"На Півдні України початок року буде з дощами, теплим, вдень до +4...+9 градусів", - каже синоптик.

Читайте такожПісля Нового року в Україну повернуться морози: синоптик попередила про зміну погоди

Центральні області також почнуть новий рік теплою погодою. За даними Наталки Діденко, вночі буде близько 0°, а вдень повітря прогріється до +1°...+5°. Періодично йтиме дощ, місцями з мокрим снігом.

На півночі України також у новорічну ніч очікується переважно дощ. Вдень опади затихатимуть. Вночі 1 січня близько 0°, вдень +1°...+6°.

"Характерною особливістю першого дня нового року в Україні буде сильний штормовий вітер північно-західного напрямку", - попередила вона.

Погода у Києві на Новий рік

За прогнозом Наталки Діденко, у Києві 31 грудня вночі та вранці очікується мокрий сніг, можливий періодично дощ. Вдень потепліє до -1°...+1°, на дорогах буде слизько.

"1 січня у Києві вночі близько нуля, переважно дощ. Вдень потепліє до +3°...+6°, місцями кволий дощ, нічого серйозного. Дуже вітряно!"- попередила синоптик.

Нагадаємо, за прогнозом Укргідрометцентру, під кінець тижня повітряні потоки зміняться й Україною почне поширюватись улоговина північного циклону з опадами. Тому у новорічну ніч можливий невеликий сніг з дощем, проте не по всій території країни. Без морозів.

Вас також можуть зацікавити новини: