Березень у Києві завершився температурними рекордами / фото pixabay.com

Останній день березня у столиці став рекордно теплим, були зафіксовані два температурні рекорди. Про це йдеться у повідомленні в Telegram-каналі Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

"Останній день березня у столиці став рекордно теплим. За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, 31 березня у столиці були зафіксовані два температурні рекорди", - зазначається у дописі.

Так, максимальна температура повітря досягла 25,3°С, що на 2,9°С вище попереднього рекордного показника для цього дня 1968 року.

Відео дня

Крім того, середньодобова температура повітря виявилася найвищою за час проведення спостережень для цього дня і склала 16,9°С, що перевищило попередній рекордний показник 1968 року на 1,6°С. Зауважується, що за багаторічними показниками така температура повітря відповідає 23 травня.

Пил з Сахари оповив Україну - деталі

Як повідомляв УНІАН, Український гідрометцентр заявив, що пил із Сахари дістався України. Синоптики пояснили, що хвиля тепла із західного Середземномор'я, яка принесла до нас аномально високі температури повітря останніми днями, захопила ще й пил із Сахари.

Так, жителі західних областей могли спостерігати запилення ще вчора, а сьогодні ця хмара пошириться на більшість областей України. Тож небо буде тьмяним.

Людей закликають зачиняти вікна, адже пил може бути шкідливим для людей з респіраторними захворюваннями, осіб похилого віку та дітей.

Вас також можуть зацікавити новини: